Hívjon:
Qr Code

Szállítás biztonság, AEO

MINDEN RENDBEN?

Az engedélyezett gazdálkodó olyan kedvezményes lehetőséggekkel rendelkező vállalkozás, amely a vámmal kapcsolatos tevékenységei során a Közösség egészében megbízhatónak minősül, és ezért tevékenysége során lehetőséget kap arra, hogy a Közösség egészében a biztonsági vámellenőrzéssel kapcsolatos könnyítésekben és a vámszabályok alapján nyújtott egyszerűsítésekben részesüljön. A státuszt valamennyi tagállam vámhatósága a közösségi jog alapján elismeri. Az AEO rendelkezések célja a az ellátási lánc biztonságának garantálása, a nemzetközi áruforgalom biztonságának erősítése.

Amennyiben a vállalkozás most szeretné az AEO valamely státuszát megszerezni, vagy már rendelkezik AEO státusszal és fontosnak tartja ennek megtartását, megőrzését érdemes elgondolkodni a megfelelő biztonsági ellenőrzés eljárásba iktatásán. Itt nem a folyamatba épített ellenőrzésekre gondolunk, mely egyébként is az AEO elvárásai szerint szükséges. Hanem annak egyes elemei, a közreműködő személyek, vállalkozások, a szállítás során résztvevők személyek, illetve a tevékenység elvégzése során tanusított magatartások időszaki, szúrópróba szerű kontrolljára, mely nem okmányokon hanem tevékenységeken alapul. Lehet bármilyen egy biztonsági rendszer ha az érintettek, a résztvevő személyek ellenérdekű felek a megbízható működésben. 
 
Gondolt már arra, hogy minden résztvevő munkatárs lojális a céghez, nem csak információt, tapasztalatot gyűjt amit aztán máshol kamatoztat a jelenlegi vállalkozás kárára? Érdemes ezeket a kérdéseket feltenni és emlékezni arra, hogy hány ember került már kiképzésre aki aztán a megszerzett tudását, netán a belső gazdasági információt is magával vitte!
Ezen felül még probléma is lehet, ha egy-egy jól időzített - netán szándékos hibával okozott - cselekménnyel ugrik az AEO engedély és máris ott a piaci előny a versenytársak részére, ahol nem meglepő módon sokszor lehet a volt kollégákkal találkozni. Vajon ez véletlen? Ön szerint?
Ugrás a lap telejére

Az oldal a jobb megjelenés érdekében Cookie-kat használ. Kérjük fogadja el a tájékoztatást.