Hívjon:
Qr Code

Menet közben

on 10 július 2014
lopnak a kamionokról

Ne legyen biztosítási ügy!

 

A CIG Pannónia biztosító elemzéséből az derül ki, hogy szállítmánybiztosítási piacon a szervezett lopások okozzák a legnagyobb kárt - írja az MTI. Sokkal érdekesebb viszont, hogy új lopási trükk terjed a kelet-közép-európai utakon az utóbbi fél évben: a szervezett bűnbandák menet közben, a mozgó kamionról pakolják ki a rakományt.A rakományok kifosztására specializálódott bűnbandák jellemzően az értékes árukról bennfentes információkat szerezve - vagy a járműveket figyelve - célzottan csapnak le. Jellemzően nemzetközi forgalmat bonyolító kamionokat támadnak, amelyek olyan termékeket - például márkás ruházatot, vagy elektronikai cikkeket - szállítanak, amelyek könnyen értékesíthetőek a feketepiacon.

Az átlagos kár 10 millió forint, egy-egy szállítmány teljes kirablása azonban akár 80-90 millió forintos kárt is okozhat.

forrás:(index.hu)

Ránk számíthat, akár időszakos, akár folyamatos speciális vizsgálatokban azért, hogy a hatóság és a szállítmányt biztosítója is tudja Ön megteszi az elvárható figyelmet a biztonsági kockázatok csökkentése érdekében.

 

 

Ugrás a lap telejére

Az oldal a jobb megjelenés érdekében Cookie-kat használ. Kérjük fogadja el a tájékoztatást.