Hívjon:
Qr Code

Kulcstrükk

on 05 május 2016
Így csapják be

Nem kell mindent elhinni!

Történt egyszer, hogy valaki egy boltban felejtette a kulcsait. Természetesen akkor, amikor nagy forgalom volt és az eladó a pultnál, pénztárnál azt sem tudta, hogy hova kapjon. Így hát csak annyit vett észre, hogy ott egy kulcs és mint minden rendes ember eltette a pultba, hogy hátha jelentkezik a gazdája (persze jegyzőkönyv nem került felvételre erről). Telt múlt az idő, talán 30 perc is eltelt amikor jött egy vevő és azt mondta, hogy biztos itt hagytam a kulcsomat a nagy rohanásban. A mi kis eladónk boldogan újságolta, hogy igen, itt van, meg van és milyen jó, hogy visszajött érte. Mindenki örült és a vevő boldogan távozott a kulcsával. Nem telt el még egy óra sem, amikor egy másik vevő jött, hogy biztos itt hagyta a kulcsát és már otthon jött rá, hogy nem tud bemenni a lakásába és itt a boltban volt utoljára és tuti itt hagyta el a kulcsot. A mi kis eladónk rácsodálkozott, hogy igen, volt itt talált kulcs, de már elvitte a gazdája. Az nem lehet, mondja a második emberünk és most mi lesz, ha betörnek hozzá és kipakolják a lakását? Erre az eladónk is megszeppent, hogy hű, tényleg ki is kapta vissza, vagy épp meg a kulcsot hisz azt sem látta ki hagyta ott, ki kapta vissza és most itt ez az ember is aki a kulcsát keresi?! Jaj most mi lesz.

Mondjuk mi a helyzet, mert ugye ilyen véletlenek nem sűrűn vannak. A történet megfejtése az, hogy a két ember egy bűnözői csapat. Az egyik tag ott hagy egy kulcsot a másik érte megy majd visszajön az első. Ha a bolt kamera rendszerrel felszerelt akkor az látszik, hogy az eladó szúrta el mert másnak adta a kulcsot. És ez így is van, de ekkpr jön a bűnözők követelése, amely sokféle lehet. Kulcsmásolás ára 10-50 ezer forint, vagy ha kocsikulcs is volt (no nem ezeréves ronccsé, hanem modern autóé, akkor ez már 90-150 ezer forint) és így tovább, ez a követelés sokszor más és más.

A lényeg, érdemes szakértőkkel kiképezni a munkatársakat, hogy mit is kell tenni a talált tárgyakkal. Ránk ezen a területen is számíthat!

 

Ugrás a lap telejére

Az oldal a jobb megjelenés érdekében Cookie-kat használ. Kérjük fogadja el a tájékoztatást.